skip to Main Content

Bloemendagen in Limmen van 27 april t/m 1 mei 2019

 

Jaarlijks worden in Limmen de traditionele Bloemendagen georganiseerd. In het voorjaar wordt Limmen omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaΓ―eken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de dorpsgenoten

In een werkstuk worden tienduizenden nagels (=hyacintenbloemetjes) verwerkt. Omdat deze nagels, afhankelijk van het weer, maximaal twee weken goed blijven, moeten ze in een paar dagen (en nachten) door een groot aantal mensen verwerkt worden. Vaak zijn de werkstukken dan ook vervaardigd door prikploegen zoals : families, verenigingen, vriendengroepen of mensen uit een hele straat.

De uitgebeelde onderwerpen lopen zeer uiteen. Er is geen thema, iedereen is vrij om te maken wat hij wil. Actualiteiten, lokaal, nationaal en internationaal, zijn altijd een dankbaar gegeven en worden op humoristische, of op ernstige wijze naar voren gebracht. Natuurlijk zijn er ook andere vormen van bloemsierkunst te bezichtigen. Ook de bollenvelden staan in bloei, is de hortus Bulborum open, zijn de straten versierd en worden de tuinenΒ  door de bewoners voor dit evenement extra opgeknapt.

Gratis toegankelijk en echt een aanrader om naar toe te gaan als u in die periode op onze camping verblijft!

 

Β 

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top